KALAU NAK KAYA, SILA BERNIAGA

kayaAssalamualaikum dan selamat malam semua

Entry kali ni nak share peluang untuk you alls kaya raya berjaya dunia akhirat…insyaALLAH… tgk keratan gambar kat atas pun dah tau kan pasal ape saya akan share. Anyway, highlight artikel kat atas ni memang hampir umum tahu dan sedar…. TETAPI ramai sangat sekarang ni nak capai dengan jalan pintas… so far la kan… saya tak pernah lagi terjumpa org yang kaya berjaya bina empayar melalui jalan pintas… kalau you alls ada jumpa…mungkin ia tak kekal lama or untuk tempoh singkat…..

Sekarang ni dah banyak business baru yang berkonsepkan networking… sebut je perkataan ni, konpem dalam hati dah cakap “MLM” ni… leceh ni… kena cari org sume…serius saya akui saya takkan boleh ubah mentaliti itu melalui penulisan sahaja, tapi saya nak you all cuba letak situasi you sebagai bakal peniaga yang akan buka satu restoran makanan… apa next soalan you all utk teruskan buka restoran ni?? tempat utk buka restoran tu kan?? macam mana you all tentukan lokasi restoran yg bakal you all buka ni?? pilih tempat strategik yang akan RAMAI ORANG DATANG kan kan kan??? yang mana waktu tu, korang tak boleh jamin pun orang akan masuk kedai korang kan… tapi sebab korang rasa tempat tu ramai org so kebarangkalian orang akan datang tu ada….. so kat sini…konsep nya sebiji sama dengan konsep yg ramai la duk cakap kat luar tu yg networking ni nak kene cari orang….

36835-home-uncategorized-bill-gates-quote-about-networking-business-wallpaper-770x295Kenal sape ni?? dia pun nak pilih networking nye business… kenapa dia nak pilih network marketing ni?? sebab nya ni…

maxresdefaultIni semua kajian yang telah dijalankan oleh pihak yang diiktiraf dalam dunia perniagaan… statement statement macam ni bukan sewenang wenangnya boleh petik je… mereka dah ada fakta baru boleh nyatakan…  dalam islam sendiri ajar kita untuk sentiasa berkongsi dan menyampaikan perkara-perkara mendatangkan faedah kepada rakan rakan… lebih banyak kita memberi…lebih banyak kita akan menerima…insyaALLAH dan itu la konsep yang terdapat dalam network marketing….

Saya sekarang ni aktif dengan network marketing http://www.bob2e.com.my… dan juga hai-omarketing… kedua duanya ada kekuatan tersendiri…. beza agak ketara ialah bob2e adalah modern trading dan sistem bonus yg dirangka memang akan membuatkan usahawan memperoleh pulangan jauh lumayan dari haiomarketing…. dr segi kedudukan syarikat, produk hampir sama berkualiti… TETAPI dek kerana permintaan untuk produk kurus amat tinggi, maka L’AROME APPLE STEMCELL SLIMMING SERUM ni yang dah membantu ramai berjaya turun kan berat badan dengan sapuan luaran sahaja…. maka berebut rebut yang nak beli… so semua usahawan bob2e mendapat keuntungan luar biasa hebat dengan produk ni dengan sistem networking yg memberi pulangan bonus hebat!!!

10696411_710982672327029_8736930498350019917_n 63991_732861170139179_2747589691107571503_n 644373_712421225516507_2331546972188682124_nSo disini saya dapat simpulkan bahawa, bila kita dah dibuka peluang lebih baik… jangan sia-sia kan… jangan terlalu kolot takut untuk mencuba… sebab orang berjaya sentiasa tidak putus asa dengan kegagalan dan kegagalan hari ini adalah permulaan kemenangan untuk hari esok….  macam saya… saya sendiri dulu terlalu setia dengan haio tetapi bila saya beri peluang pada diri untuk bob2e, alhamdulillah memang BERBALOI BALOI… tetapi hai o still diteruskan kerana still mendapat sambutan produk produknya dan saya percaya REZEKI ALLAH TENTUKAN dan kita mesti dan wajib usaha… yang mana menguntungkan kita buat…kalau dua-dua boleh beri untung kita teruskan….

7276_786796258926_1730031433_nSebelum saya undur diri, renungkanla kata kata Donald Trumph ni… semoga lebih terbuka hati minda kita untuk bersama menjalankan business network marketing… insyaALLAH… yang baik itu sesungguhnya dari ALLAH dan yg cela itu datang dari kelemahan saya sendiri… semoga kita berjumpa di entry lain pula nanti ye

bisnesscover1

Kepada yang berminat nak berbusiness bob2e a.k.a larome bersama team saya… boleh contact saya…

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s